De staalindustrie ziet dubbele kostendruk en transformatie onder ogen

December 30, 2021
Laatste bedrijfsnieuws over De staalindustrie ziet dubbele kostendruk en transformatie onder ogen

Een paar dagen geleden, gaven het Ijzer van China en de Staalindustrievereniging de prestaties van de staalindustrie vanaf Januari aan Juli vrij. De gegevens toonden aan dat in Juli, het groeipercentage van staalproductie beduidend daalde, en de prijs van staal was vrij stabiel. wegens de hoge kosten van grondstoffen, daalde de efficiency van staalondernemingen. De deskundigen geloven dat de staalbedrijven de dubbele druk van stijgende kosten en transformatie en bevordering onder ogen zien.

 

Ruw beduidend verhoogde staalproductie verminderde maand-op-maand en ingevoerd ijzererts

In Juli, was de het ruwijzerproductie van het land 68,31 miljoen ton, een maand-op-maand daling van 1,83 miljoen ton, was de ruw staalproductie 85,22 miljoen ton, een maand-op-maand daling van 2,31 miljoen ton, en de staalproductie was 105,82 miljoen ton, een maand-op-maand daling van 1,28 miljoen ton; In Juni, was er een scherpe daling van 168.600 ton, een daling van 5,78%.

 

Vanaf Januari aan Juli, veroorzaakte het land 473 miljoen ton ruwijzer, een jaarlijkse verhoging van 6,74%, veroorzaakte 577 miljoen ton ruw staal, een jaarlijkse verhoging van 9%, en veroorzaakte 698 miljoen ton staalproducten, een jaarlijkse verhoging van 11,23%, die langzamer was dan het groeipercentage vanaf Januari aan Juni. Onder hen, steeg de ruw staalproductie van lidbedrijven met jaarlijkse 5,38%, en de ruw staaloutput van niet-lidbedrijven steeg met 20,9%. Het productiegroeitarief niet-lidbedrijven is veel hoger dan dat van lidbedrijven.

 

In termen van de invoer en de uitvoer, vanaf Januari aan Juli, voerde het land 39,97 miljoen ton staalproducten uit, een jaarlijkse daling van 2,9%; van welke, in Juli, de uitvoer van staal de producten 5,57 miljoen ton, een verhoging van 4,9% van de vorige maand waren. Vanaf Januari aan Juli, voerde het land 6,664 miljoen ton staal in, een jaarlijkse daling van 13,4%; onder hen, was de invoer van staal in Juli 842.000 ton, een maand-op-maand daling van 10,9%. Het de invoer en de uitvoersaldo, de netto uitvoer van staalproducten in Juli was 4,728 miljoen ton, een verhoging van 367.000 ton van de vorige maand, een verhoging van 8,42%. Vanaf Januari aan Juli, was de cumulatieve netto uitvoer van staalproducten 33,305 miljoen ton, een jaarlijkse daling van 180.000 ton of 0,54%.

 

Vanaf Januari aan Juli, voerde mijn land 590 miljoen ton ijzererts in, een jaarlijkse daling van 4,9%. Onder hen, voerde het ijzererts 91,01 miljoen ton in Juli in, een verhoging van 15,83 miljoen ton van de vorige maand, een verhoging van 21,06%; begin Juli, steeg de haveninventaris van ingevoerd ijzererts tot 116,42 miljoen ton, een verhoging van 770 duizend ton van de vorige maand, een verhoging van 0,7%.

Volgens gegevens door het Algemene Beleid van Douane worden vrijgegeven, voerde China 91,017 miljoen ton ijzererts in Juli, een verhoging van 1,2% die jaarlijks met dezelfde periode vorig jaar wordt vergeleken, en een verhoging van 21%-maand-op-maand die in. Volgens de industrieanalisten, is dit toe te schrijven aan de geleidelijke terugwinning van ijzerertsverzendingen van Australië en Brazilië aan China. Bovendien zijn de ijzerertsschepen oorspronkelijk worden gepland om van Brazilië naar China in Juni worden verzonden vertraagd om in Hong Kong in Juli aan te komen, veroorzakend een de groeireactie die van de enig-maandinvoer.

De staalprijzen zijn vrij stabiel en jaarlijks gedaald

 

Begin Juli, was het het StaalPrijsindexcijfer van China (CSPI) 109,50 punten, een verhoging van 0,05% van de vorige maand, waarvan de Lange Productenindex door 0,08% van de vorige maand viel en de Plaatindex met 0,01% toenam. In termen van verscheidenheden, is de prijs van koudgewalst blad stabiel geweest, handhavend een tendens van vluchtigheid en toenemend ondanks de daling in prijzen van andere verscheidenheden. Vanaf Januari aan Juli, nam het gemiddelde de samengestelde index van CSPI van 109,48 punten, een jaarlijkse daling van 4,54 punten, een daling van 3,98%; de gemiddelde waarde van Juli was 109,90 punten, een maand-op-maand verhoging van 0,91 punten, een verhoging van 0,83%.

In Juli, was het Internationale het Staal Samengestelde Prijsindexcijfer van CRU 160 punten, een maand-op-maand daling van 1,8 punten, of 1,1%, en bleef dalen; vorig jaar vergeleken met dezelfde periode, liet vallen het 35,3 punten, of 18,1%. Onder hen, was de Lange de Productenindex van CRU 177,6 punten, een daling van 2,1 punten van de vorige maand, een daling van 1,2%; de CRU-Bladindex was 151,2 punten, een daling van 1,7 punten van de vorige maand, een daling van 1,1%, en het tarief van daling was 5,5 procentpunten smaller dan in Juni; In vergelijking, de Lange die de Productenindex van CRU door 19,5 punten, een daling wordt gelaten vallen van 9,9%; de CRU-Plaatindex liet vallen 43,2 punten, een daling van 22,2%.

 

In termen van verkoop, vanaf Januari aan Juli, bereikten de bedrijven van het lidstaal verkoopopbrengst van 2,43 triljoen yuans, een jaarlijkse verhoging van 9,75%; de verkoopkosten waren 2,17 triljoen yuan, een jaarlijkse verhoging van 14,4%, en de verhoging van kosten was groter dan de verhoging van opbrengst; de totale bereikte winst was 123,582 miljard yuan, een jaarlijkse verhogingsa daling van 23,93%; een winstmarge van verkoop van 5,09%, een jaarlijkse daling van 2,25 procentpunten. De het Staalvereniging van China gelooft dat de scherpe daling in winst hoofdzakelijk toe te schrijven aan de verhoging van grondstof en brandstofprijzen is. Vanaf Januari aan Juli, stegen de aankoopkosten van binnenlands ijzererts met jaarlijks, ingevoerd die erts 19,88% met 29,13% wordt verhoogd, en het schrootstaal steeg met 10,03%. Begin Juli, was de verhouding van de activaaansprakelijkheid 63,95%, een jaarlijkse daling van 1,41 procentpunten.

 

De deskundigen geloven dat de staalbedrijven de dubbele druk van stijgende kosten en transformatie en bevordering onder ogen zien. Momenteel, omvatten de bedrijfskosten van op staal betrekking hebbende bedrijven loonkosten, brandstof hoofdzakelijk materiële kosten, en logistieke kosten. wegens de verdwijning van het demografische dividend, is het loonkostenvoordeel ook verdwenen; de grondstoffen zijn meestal bulkgoederen, en de onderhandelingen zijn moeilijker; om de totale kost te verminderen, is het noodzakelijk om een multi-met een riek omgewoelde aanpak te volgen en operationele efficiëntie te verbeteren.

Naar de mening van deskundigen, moet de van Staal China industrie dringend zijn de onderhandelingsmogelijkheden van de ijzerertsprijs verbeteren, en tegelijkertijd ziet het ook de druk van transformatie en bevordering onder ogen. De intelligentie en de grote gegevens zullen één van de belangrijkste ontwikkelingsrichtingen in de toekomst worden.